Fin helg på Främnas!

Metodister i Sverige – inspirationshelg och 10-års jubileum på Framnäs, Sverige 26-28.8.2022

Det var en stor glädje att äntligen få samlas igen till helgen tillsammans med Gud och varandra, denna gång på det vackra Främnas som ligger nära Gränna.

Tanken och bönen inför helgen var att den skulle bli till en nytändning och inspiration för alla som deltog – ett Gudsmöte.

I programmet hade medvetet lämnats plats för möten och samtal med varandra som är och var viktigt.

Hans Wallsted, lokalpastor i Läxå med ansvar särskilt för grupperna i Kållered och i Huskvarna ledde oss i undervisning om Treeningheten. Han hade fördjupat sig i ämnet och delade med sig även input från flera kristna författare. Mycket intressant och gav oss tankar att tänka vidare.

På lördageftermiddag firades Metodister i Sverige 10 år med tårtkalas, tipsrunda, missioninfo om Gambine, Mocambique samt auktion till förmån för det arbete. Pastor Nils-Gustav Sahlin, ansvarig för arbetet i Sverige delade mig sig av sin stora kunnighet i metodisthistoria samt höll i auktionsklubban!

Marktjänsten sköttes av styrelsen.

Det var glädjande med deltagare från olika håll och sammanhang i Sverige och i Finland.

Pastor Anita Grantinger har varit flitig att ge ut undervisning om viktiga grundämnen i kristen tro (finns även här på hemsidan). Hon har även skrivit en bok – ”Kristen i tiden” som går att beställa från henne.

På söndagens gudstjänst leddes förbön särskilt för Ulla-Gun o Arne Ångman, som ska åka till några månades missionsarbete i Gambine, Mocambique nu i september.

Vi tackar Gud och ger äran till Honom!

Tuula Sahlin