Tack för helgen i Huskvarna 31.8-2.9.2018

 

Kallelsen och sedan…”

var temat på Inspirationshelgen i Huskvarna i månadsskiftet augusti september 2018. 

Pastor Fredrik Wegelius och biskop Christian Alsted

40-tal deltagare kom från olika håll i Sverige och Finland. Fredagkvällen leddes av barn och ungdomar innehållande lek, sång, musik, bibelord och bön. De visade även en egenfilmad film som handlade om den barmhärtige samariten.  På lördagförmiddag undervisade biskop Christian Alsted under rubriken ”Kom och följ mig”. Orden som Jesus använde när han kallade lärjungar. Han fortsätter att kalla oss människor till Hans gemenskap. Kom och se vad det handlar om.  Förmiddagssamlingen avslutades med en högtid då vi fick välkomna en ny medlem till metodistförsamlingen i Laxå.

Pastor Fredrik Wegelius fortsatte om samma tema (kallelsen) på eftermiddagen och gav vittnesbörd om sitt liv att det har gått alltid att lita på Gud.  Metodisterna i Sveriges officiella årsmötet hölls senare under eftermiddagen med sedvanliga handlingar.
Kvällen firades i missionens tecken. Vi fick höra färsk info från Sierra Leone där

Lördagens missionskväll

Metodistkyrkan tidigare stöttat arbetet. Det nyaste eller nygamla missionsprojektet som troligen kommer igång på allvar 2019 befinner i Gambine i Mosambique. Behoven är många och den goda afrikanska maten och lotteriet under kvällen uppmuntrade oss att ge gåva till detta arbetet.

På söndagen firade vi gemensam gudstjänst med Huskvarna församling. Biskop Christian Alsted predikade och församlingsherden Dennis Hagberg ledde gudstjänsten. Vi är tacksamma för Huskvarna församling för all gästfrihet att vi fick ha denna helg i deras fina lokaler. Tack till Huskvarna-gruppen med allt arbete för helgen och att vi fick ha det så bra. Vi går  vidare och följar Jesus med allt vad det innebär. Guds välsignelse!

Församlingsherde Dennis Hagberg, biskop Christian Alsted och Eva Liljenberg.